woensdag 16 januari 2008

't is nergens zo schoon als op de Nieuwmoer...

dag 181: dinsdag 08/01/08

Ons ma en ons pa hebben de nacht in Buenos Aires goed overleefd, dus was vandaag de eerste opdracht een veilige parkeergarage zoeken waar de josmobiel in past. Echt gemakkelijk was het niet, maar even later hadden we er toch een gevonden.
Deze zijn we de kleurrijke wijk La Boca gaan bezoeken. Tango dansen op straat, gezellig terrasjes en heel heel warm. Na La Boca konden we bij de airco van cafe Tortoni een beetje bekomen.

dag 182: woensdag 09/01/08

De Juan en de Maty arriveerden vanmorgen al vroeg met de bus. Nu volgde nog de papierhandel bij de notaris om de Juan de volmacht te geven om met de josmobiel naar huis te rijden. Stempeltjes, nummerkes, kopiekes... alles kwam eraan te pas. Om 1 uur in de namiddag konden ze dan toch richting dorp vertrekken. En de Weking richting haven. Terwijl ons ma en ik het winkelcentrum aan het bekijken waren, moest de Weking weer afhandelen met een hoop douaneformaliteiten. De bureaucratie is in Zuid-Amerika ook al goed doorgedrongen.
's Avonds eerst de grote boom op de Plaza San Martin gaan bekijken en daarna een hapje gaan eten.

dag 183: donderdag 10/01/08

's Morgens is de Weking weer richting haven getrokken en ons ma en ik weer richting shoppingcentrum... er moet verschil zijn hé! Toch was hij verrassend vroeg terug en konden we 's middags het laatste shoppen met z'n vieren samen doen. Vandaag bereikte het kwik temperaturen van 41,5 graden, dus was een siesta hoognoodzakelijk.
Vanavond het laatste avondmaal beklonken met een goed glaasje wijn bij een goei stukske Argentijns vlees.

dag 184: vrijdag 11/01/08

De dag van vertrek... De taxi naar de luchthaven genomen, valieskes afgegeven, beetje in de tax free rondgedalkt en de vlieger op voor een lange nacht.
British Airways heeft wel een fantastisch entertainment systeem, dus vlogen de uren iets sneller voorbij.

dag 185: zaterdag 12/01/08

Vanmorgen vroeg geland in London Heatrow, een snelle aansluiting naar Brussel, die een beetje vertraging opliep door iemand, die niet stopte met zagen over een beetje zeer aan zijne voet. Om half 12 stonden we dan toch aan de grond in Brussel. Na de ontdekking dat ons koffers nog in London stonden, toch snel doorgegaan, ons moeke en ons vake gevonden en hup hup naar de auto. Om half 2 moesten we namelijk in het gemeentehuis van Essen zijn voor de trouw van de Frithjof en Evi. Net op tijd kwamen we binnengestormd en zo werd het nog een prachtige dag voor die twee en voor ons ook natuurlijk. Een betere thuiskomst kunt ge niet hebben, dan op een goei Belse trouwerij terechtkomen...