dinsdag 25 september 2007

Happy birthday to me

dag 74: zondag 23/09/07

Gelukkige verjaardag Linde en Aldo!!
Vanmorgen rustig ontbeten in het restaurantje, waar we achter geslapen hadden. Onze eitjes gebakken, die tegen alle verwachtingen in toch nog heel gebleven waren. Men had ons gisteren verteld dat iets verder de bende van de Smurfen actief is. Klinkt gevaarlijk he... Maar inderdaad, toen we verder reden en de weg plotseling ophield te bestaan, moesten we over een weggetje door de jungle rijden. Om de 100 meter hadden die 'smurfen' een koordje gespannen waar ge dan moest stoppen en betalen. Wij wilden natuurlijk niet betalen en de eersten lieten ons dan ook gewoon doorrijden. De 2 laatste smurfen waren echte keikopsmurfen en wilden ons niet doorlaten, waardoor we allerlei gekke maneuvers moesten uithalen om voorbij dat koordje te garaken. Over kokosnoten rijden, de Leo snel gaan helpen omdat hij bleef steken en dergelijke... De laatste zei dat ze er nog nooit problemen mee gehad hadden en dat iedereen altijd betaalde, waarop de Weking heel stoer zei: 'Dan is het vandaag de eerste dag dat je daar wel problemen mee krijgt', waarna hij zich een weg door de jungle baande.
Ik wilde die smurfen vragen of ze nu werkelijk door een sleutelgat kunnen of dat vader abraham dat allemaal verzonnen heeft, maar heb het toch maar achterwege gelaten.
Iets verder, toen de weg er terug was, zijn we onze topcase voor de tweede maal verloren. Deze keer was de landing iets minder zacht en zagen we hem als een pingpongballeke over de pekweg botsen. De schade is gelukkig beperkt gebleven. We hebben nu wel een volledig demonteerbaar deksel en de nieuwe slotjes zouden nu zeker van pas komen, maar met een paar spanbandjes komen we weer een eindje verder.
's Avonds hadden we een campeerplekje in de jungle gevonden. Toen de Leo hout aan't sprokkelen was, hoorden we ineens 'Aah, scheisse' uit de jungle weerklinken. Hij had daar een slang met mooie zwart-rode kleurjes zien kruipen. Met een lengte van 1,5 meter, heeft hij hem toch de daver op het lijf gejaagd. Omdat de muggen ons als avondlunch beschouwden, zijn we vroeg in onze tentjes gekropen om een zweterige nacht tegemoed te gaan.

dag 75: maandag 24/09/07

Gelukkige verjaardag Tineke en mezelf ook natuurlijk... Weer een jaar ouder, weer een beetje meer verstand. Pfff... binnenkort ontploft m'n kop nog van al dat verstand...

Opgestaan met zo'n 500 muggenbeten op m'n lijf. Die muggen vinden mij te lekker. Toen we gisterenavond iets in het water hoorden springen, begonnen we ons af te vragen of hier alligators zouden zitten. Toen hier vanmorgen een boerke voorbij kwam, vertelde hij dat er inderdaad alligators zijn in de jungle, maar aan die vijverkes waar wij lagen, zouden er normaal geen zitten.
We zijn vandaag doorgereden tot Champoton, waar we weer te maken kregen met de bizarre Mexicaanse openingsuren, maar we hebben toch een restaurantje gevonden, waar de baas een grote karaokefan was. Hij begon dan ook direct voor ons te zingen en heeft natuurlijk ook een prachtig verjaardagslied voor mij gezongen. De zoektocht naar een cafeeke was nog iets moeilijker, maar ondertussen hebben we wel een paar gekke mensen tegengekomen. We liepen een paar 16-jarige gastjes tegen het lijf en toen we vertelden dat we van Duitsland kwamen (want Belgie kennen ze hier nergens), begonnen ze gelijk over de voetballer Ballack. De Weking heeft die mannen wijsgemaakt dat dat een nonkel van de Leo is en die mannen trapten daar allemaal in. Ze wilden allemaal een handtekening op hun T-shirt hebben en hebben nog een paar foto's van ons genomen. De Leo had geluk dat er nog een paar meisjes bijwaren, die een handtekening wilden op hun rokskes.
Omdat de zoektocht naar het cafe niet wilde lukken, zijn we dan maar met een gematigd promillegehalte naar het hotel gegaan.

zondag 23 september 2007

Goei kampeerplekje

dag 73: zaterdag 22/09/07

Het was vandaag een rustige dag, die grappig geëindigd is. We zijn tot aan de golf van Mexico gereden. Het was de eerste keer dat ik de Antlantische Oceaan zag. Mooi, mooi. We rijden hier over een smal strookje land met aan beide zijden water. Soms is het maar ne meter of 30 breed en toch is het volledig begroeid met jungle. Gekke beestjes als leguanen kruipen hier in het rond. Toen we 's avonds een slaapplekje zochten, ondekten we dat dat niet zo eenvoudig is in de ondoordringbare jungle. We hadden eerst een plekje, maar de muggen vonden ons daar nogal lekker. Dan maar doorgereden tot er nen hoop volk op't straat stond. Ze waren allemaal heel vriendelijk en den ene was al wat zatter dan den andere. Toen we vroegen of ze geen goei kampeerplekje wisten, stuurden ze ons naar een restaurantje waar we net voorbijgereden waren. Dat was familie van een van die gasten en volgens hen mochten we ons tentje daar wel opstellen. Die gast reed mee op z'n brommerke en inderdaad: we mochten ons tentje opstellen. Al de klein mannen van dat dorpke kwamen ons met grote ogen en vol van verbazing bekijken. We hebben in dat restaurantje dan elk maar een sixpack geledigd en zijn in ons tentjes gekropen.