woensdag 25 juli 2007

Ferry-Tales

Dag 12 en 13: 23-24/07/07

De Ferry van Prince Rupert tot Juneau... 35 uur ferryplezier!
Maar eerst ne gelukkige verjaardag wensen aan Sonnhild. We hebben proberen te bellen, maar dat is niet gelukt dus zullen we onze gelukwensen maar digitaal versturen.

Op de ferry in de verte veel water omhoog zien spuiten van de voorbijzwemmende walvissen, maar dichterbij komen wilden ze niet. De dolfijntjes daarentegen wilden hun hun rugvinneke graag aan ons laten zien.
We hebben weer veel volk leren kennen en zijn weer een paar e-mailadressen rijker. Volk van Oekraine, van Israel, van Oostenrijk, van de States en een rockgroepke van Sitka in Alaska. Iedereen stelde daar op z'n gemakske z'n tentje op op het dek van de ferry. Aan gezelligheid was er dus zeker geen gebrek...
Er was ook nog nen ouwe versleten rocker die zei dat hij David Gilmore was. We hebben er een foto van getrokken zodat we het kunnen natrekken op het net, maar ik denk dat het maar zattemanspraat was.

Dag 14: woensdag 25/07/07

Koen: happy birthday to you... (klinkt beter als ik het schrijf, dan als ik het zing he)
Vanmorgen heel vroeg hier in Juneau aangekomen. Al even gaan kijken aan de gletsjer. Mooi, mooi... Ge voelt de kou daar gewoon afkomen als je ervoor staat.
vanavond gaan we hier naar een optreden kijken van da rockgroepke kijken dat we hebben leren kennen. We zijn ze daarnet nog tegen het lijf gelopen en hebben alvast ne cd en ne sticker gekregen. Die sticker plakt nu al op ons motokoffers ergens in de buurt van die van I love Nieuwmoer (nog eens bedankt he Ils). Om 1 uur deze nacht pakken we nog ne ferry richting Skagway en dan zit het erop met de ferry's. Dan kunnen we ons motobanden gaan verslijten.

Veel ferrygroeten,

Liesbeth en Weking

Voor de mensen die interesse hebben in da rockgroepke, hier is de website:

http://www.homeskilletrecords.com/

zondag 22 juli 2007

Ferry van Port Hardy tot Prince Rupert

Dag 10: zaterdag 21/07/07

Vandaag was het ferrydag... 15 uur ferryplezier a volente... (ik vind die afkappingstekentjes ni op da toetsenbord)
Vanmorgen om 4 uur opgestaan. We stonden op de standby-lijst omdat we niet gereserveerd hadden, dus moesten we er zeker op tijd zijn.
Uiteindelijk hebben we nog lekker in de regen kunnen wachten tot we er als bijna laatste op mochten. Al wachtende hebben we wel een tof Amerikaans koppel leren kennen en een meisje uit Prince Rupert. Zij waren ook allemaal met de motor op reis en dan geraakt ge toch altijd direct aan de praat he. Op de ferry hebben we ook nog heel de tijd samen opgetrokken, zodat de 15 uren sneller gepasseerd waren dan verwacht.
Die Amerikanen wonen ergens tussen de Rockies en Yellowstone Nat. Park, dus op onze route. We hebben hun adres gekregen en gaan zeker ons best doen om ze te bezoeken. Hij was 63 en zij 61 en ze reden nog op hun gemakske met de moto op verlof... ruig he.
Verder was de rit echt prachtig... langs bossen waar nog nooit iemand geweest is. Ik wist niet dat er zo'n afstanden waren dat er gewoon echt niemand woont. Fantastisch...
's Avonds om half 11 aangekomen en een schoon kampeerplekske gevonden aan een meer, waar een paar gasten van dat stadje hier een kampvuurke gemaakt hadden. Daar eerst nog wat bijgezeten en dan maar gaan slapen...

Dag 11: zondag 22/07/07

Prince Rupert op zondag. Dat is wat we vandaag aan het bestuderen zijn. We hebben hier een hosteltje gepakt, waar we gelukkig gratis internet hebben. Morgen moeten we weer vroeg opstaan - zo rond 4 uur - want we moeten weer op de ferry. Nu eerst naar Juneau, een kort ritje van 35 uur... en dan de dag daarop. Dat zal dan zowat op onze Koen zijne verjaardag zijn, vertrekken we om 1 uur 's nachts naar Skagway, maar dat is gelukkig echt een korte rit.
Het is nu blijkbaar even gestopt met regenen, dus zullen we zo eens wat gaan rondhangen.
Hier aan de kustlijn regent het blijkbaar het hele jaar door non stop, dan valt het in ons Belgenlandje nog redelijk mee... Maar ze hebben ons gezegd, dat vanaf je 30 km landinwaarts rijdt, de regen stopt en het zonneke tevoorschijn komt. Hopen dus...

Groeten,

Weking en Liesbeth

God slaagt erneffe...

Dag 9: vrijdag 20/07/07

Hoog hierboven, zat bovenop een klein wolkske ne lieve oude meneer naar beneden te kijken. Ge zult hem wel kennen, 't is den diee waar ze al die hoge torens voor gebouwd hebben. Vandaag keek Hij dus weer naar beneden, maar ja, de mens zijn ogen gaan wat achteruit... Hij kan er ook niet aan doen. Hij zag ons daar rijden en dacht: "Zonde, die twee daar op de motor met hun vuil pak. Ik zal er eens gauw voor zorgen dat dat terug proper wordt." En Hij gaf dus de opdracht aan de Engeltjes om de hemelsluizen op te zetten en het water naar beneden te laten lopen...
Maar God toch, ons kleren waren nog proper. We hebben ze nog maar net aangetrokken en zelfs als ze vuil geweest waren, had een half uurke regen ook wel volstaan om ze proper te krijgen.
Gelieve hier volgende keer rekening mee te houden... Dank U.

We zijn vandaag dus door weer en wind en vooral veel regen toch van Nanaimo tot Port Hardy gereden, waar we morgen de ferry zullen nemen tot Prince Rupert.

Regenachtige en doorweekte groeten,

Liesbeth en Weking