donderdag 2 augustus 2007

Na regen komt zonneschijn

dag 20: dinsdag 31/07/07

Nog altijd regen. In de regen vertrokken en goed doorgereden tot we - raar maar waar - ineens de zon voelden. Zalig zonneke... 't lijkt al zo lang geleden dat we dat nog eens gevoeld hadden.
Vandaag hebben we een redelijk eentonig stuk van de Alaska Highway afgelegd. We hebben wel nog een vrouweneland een bad zien pakken in een meerke...
's Avonds ons tentje opgesteld op een camping, die werd uitgebaat door - naar mijn gevoel - nogal gelovige mensen.

dag 21: woensdag 01/08/07

Daar is ie dan... de eerste volledig droge motodag! Een prachtige dag met prachtige wegen, leuke bochten, een mooie natuur... Wat kan het leven toch schoon zijn! Peace valley: zo noemde de vallei waar we doorgereden zijn en ze had haar naam niet gestolen.
Onderweg nog een paar knotsgekke en vooral overenthousiaste Canadezen tegengekomen op ne nieuwe GS en ne F650GS... Tja, zot zijn doet geen zeer, zeggen ze! Ik heb er toch nog nooit iets van gevoeld... Gij wel Ils?

dinsdag 31 juli 2007

Regen, regen, regen.... en veel mooie beestjes

dag 18: zondag 29/07/07

's Morgens opgestaan met het getokkel van de regen op ons tentje. Maar efkens blijven liggen tot het getokkel voorbij was, ons tentje opgeruimd en weer doorgereden. Vandaag een hele lange rit gemaakt tot ongeveer Upper Liard. We hebben heel wat gezien daar. Drie marmotten, een paar arendenvrouwtjes en beer nummer vier. Een mooie zwarte. En jullie wilden een foto van een beer zien? Awel ge krijgt een heel fotoreportage... Daarna hebben we ook nog een uil gezien, dus heb ik heel de avond met 'Hallo meneer de uil' en 'Bolke de beer' in mijne kop gezeten...
's Avonds een tof Duits koppel leren kennen op de camping. Samen een pintje gedronken en een kampvuurke aangestoken om de muggen op afstand te houden.

dag 19: maandag 30/07/07

Dag vrienden van de poezie,

Het wordt tijd om stilaan een gedicht te brengen. Jaja, het getokkel van de Canadese regen op mijn helm heeft blijkbaar de dichter in mij wakker geschud, dus trakteer ik jullie allemaal op mijn prachtige dichtkunsten.

Canada
Ca-nat-a
Alles-nat-a
Nikske-droog-a
Eikeba

Jaja, dankuwel, vrienden... Ik weet het. Het is een knap en vooral diepgaand gedicht...

Dag vrienden...

Buiten heel veel regendruppels op ons scherm hebben we ook nog knappe dingen gezien. Zoals een kudde buffels met babybuffels en al, dan nog een koppel buffels met 2 kalfkes en nog 2 buffels, die alleen op pad waren.
Verder hebben we nog een marmotteke gezien en nog een paar herten, wat elandenkalfkes en een dode eland...

zondag 29 juli 2007

De queeste

dag 17: zaterdag 28/07/07

Vanmorgen Weking gekroond tot ridder de Vergeetachtige en mezelf tot ridderin, ridderes of ridderina de Zoekerige... Na deze ceremonie op onze stalen ros gekropen en onze tocht door bergen, rivieren en ravijnen aangevangen. Op deze queeste hadden we af te rekenen met wilde dieren zoals vossen, bevers, weer een beer en eekhoorntjes, maar vooral met onze kodak. Met onze arendblik hebben we alles afgespeurd, maar spijtig genoeg... niks gevonden. De ring is weg. Smiegel (of hoe schrijf je dat) zal ermee gaan lopen zijn zeker.

Spijtig, heel spijtig. Maar een ring is en blijft een voorwerp. Voor ons was het wel een speciaal voorwerp geworden. Een voorwerp met een betekenis. Het was het symbool geworden van onze liefde. Maar zou het niet erger zijn dat we de liefde zelf verloren waren?
We kopen er wel een nieuwe en zorgen ervoor dat deze dezelfde betekenis krijgt...

Humpback Wale

dag 15: donderdag 26/07/07

Gisterenavond naar't optreden geweest... 't was goed, 't was goed...
Dan snel naar de ferry, waar we snel in onzen tram gekropen zijn. 's Morgens wekt de kapitein ons met de volgende woorden: "Goodmorning everybody, we are now 30 minutes away from our Skagway destination..." Normaal ben ik dan altijd heel blij, maar nu niet. Ik lag nog zo lekker te slapen. Maar ja, toch maar opgestaan en toen zei de kapitein ineens dat er walvissen in de haven gesignaleerd waren. En jaja, daar zwommen ze. 2 humpbackwales lieten hun vinnekes en hun staartjes graag aan ons zien. Zo op't gemakske zwommen ze voorbij... Wie had dat gedacht: onze laatste ferryminuten en nog 2 walvissen zien.
Aangekomen in de haven zijn we weer snel op de moto gestapt en doorgereden tot Pelly Crossing. En... onderweg al nen beer gezien en weer aan't knoeien met die kodak, dus weer geen foto...

dag 16: vrijdag 27/07/07

Vandaag van Pelly Crossing tot Chicken gereden over the top of the world highway. Heel mooi daar. Je kan er inderdaad precies over de hele wereld kijken.
In Chicken zaten we in een pubke, waar we ineens zagen dat de Weking zijn trouwring verloren had. Wij dus snel naar de tent en alles ondersteboven gezocht, maar niks gevonden... Morgen dan maar een eind terugrijden op zoek naar de ring...