vrijdag 20 juli 2007

Vloeken en juichen

Dag 7: woensdag 18/07/07

Nen dag van veel regen en veel vloeken, heel veel vloeken. Zowat alle woorden met nen ietwat schunnige bijklank zijn de revue gepasseerd, denk ik.
De reden: volgens ons zijn Canadezen allemaal een stelletje omhooggevallen stuk pretentie, die allemaal even belangrijk willen lijken en daarom een enorm lange uitleg geven zonder ook maar een beetje te articuleren, omdat dat woord blijkbaar niet in hun woordenboek staat.
Alle, zo gek is het ook niet maarwe hebben vandaag zo'n 200km afgelegd in Vancouver... zonder veel resultaat.
We hebben nu tenminste de papieren van Ecu Line zelf gekregen, die je nodig hebt om aan de douane te bewijzen dat je vracht aangekomen is. Die hebben we pas om 4 uur deze namiddag gekregen, omdat de container dan pas aangekomen was.
Nu moeten we morgen dus naar de douane en dan naar de hangar waar de moto staat om eindelijk echt te vertrekken. Tenminste... als de douane nie te moeilijk doet, want dan kunnen ze nog eens heel de moto ondersteboven halen ter controle...

Dag 8: donderdag 19/07/07

Joepie de poepie, holderiho, jochei, en nog van die dinges...
WE HEBBEN DE MOTO!!!! En wij zijn blij, blij, blij...

Vanmorgen om 8 uur naar de douane gebeld om een afspraak te maken, maar daar zeiden ze dat we eerst nog een milieukeuring moesten laten doen en dat dat waarschijnlijk niet vandaag zou kunnen. Wij in ons eigen weer aan't vloeken natuurlijk, maar vriendelijk en netjes alle papieren ingevuld en doorgefaxt naar de betreffende instantie. Gelukkig belde ik om te vragen of mijn fax goed ontvangen was, want nu bleek dat die keurig al in Montreal gebeurd was. Dan heeft de moto daar toch niet voor niks een week stilgestaan. Ik dus meteen terug naar de douane gebeld voor een nieuwe afspraak. We konden redelijk snel komen en die douaneformaliteiten, waar men ons bij Ecu Line zo bang voor gemaakt had, duurden hooguit een kwartier en hop... wij konden naar de hangar waar de moto op ons stond te wachten. Ne vriendelijke cowboy/truckchauffeur heeft meegeholpen om hem uit te laden en zo konden wij om 16.00 u eindelijk echt vertrekken. We hebben dan meteen de ferry gepakt naar Vancouver Island, waar we nu op een camping zitten. En ik moet zeggen... zo ne keer douchen na 8 dagen van rivier-"douchekes" pakken, doet toch deugd...

Dus, let's hit the road

dinsdag 17 juli 2007

Hells gate (klinkt evil he)

Dag 5: maandag 16/07/07

Vandaag was een dag van veel relaxen. Een dag van rondhangen, liggen en niks doen. 's Middags ne lange siesta gehouden aan een meerke, waar de Weking nog ingedoken is. Ikke niet, want ik had geen goesting om nat te worden. Het was heel warm, dus we hebben ons maar een plaatske in de schaduw gezocht, waar - buiten een paar kleine rothondjes (formaat Julleke van tante Mai) - niks ons kon storen.
' s Avonds een mooie slaapplaats gevonden aan een riviertje.

Dag 6: dinsdag 17/07/07

We zijn stilletjes aan Vancouver terug aan het naderen in de hoop dat we morgen onze motor kunnen ophalen.
Onderweg iets tegengekomen dat Hells Gate noemde. Het leek me wel iets voor dr. Evil, maar Austin Powers was niet in de buurt om het te bestrijden.
Nee, het was een smalle doorgang van de rivier door een kloof. Het water woelde daar enorm en ik had eerlijk gezegd niet veel goesting om daar in te zwemmen en - buiten een paar boomstammen - niemand precies.
Nu zit ik hier in zo'n ietsiepitsie dorpke in de plaatselijke bib te internetten, want we hebben ontdekt dat dat hier gratis is. Het gaat wel wat traag, maar het lukt wel...

Tot e-mails of zo,

Liesbeth en Weking

De beer en dergelijke...

Dag 3: zaterdag 14/07/07

Een wondermooie tocht gemaakt door het prachtige berglandschap langs de ontelbare meren en rivieren. we zijn een paar keer fout gereden door de geweldige Canadese wegaanduiding. Volgens mij denken ze hier nogal vaak: Less is more. Uiteindelijk was het niet zo erg dat we foutreden omdat we toch geen bestemming hadden en anders hadden we nooit gezien wat we nu gezien hebben: een BEER...
Jaja, een echte wilde bruine beer. We waren namelijk aan het rijden in the middle of nowhere, ik was al zachtjes ingedommeld, toen ik plots gewekt werd door de Weking z'n stem. "Nen beer, nen beer", riep hij. En inderdaad, ik zag het grote, bruine schepsel nog net van de weg en van de den berg aflopen. De Weking natuurlijk volop in de remmen, maar dan... Wie durft er uitstappen als er vlakbij nen beer zit rond te wandelen?
Na even twijfelen hebben we het toch gedaan en we zagen hem daar nog mooi tussen de bomen zitten, maar natuurlijk - zoals altijd - gaan die beestjes rap lopen als ze zien dat je er een foto van wilt nemen.
Verder hebben we door al dit foutrijden nog een paar mooie watervallen en in totaal nog 2 koeien, 1 paard en 3 herten op de weg gezien. En in de lucht zaten nog 2 arenden.
we zijn ook niet alleen fout gereden, maar op een bepaald moment konden we niet meer verder omdat we - volgens de eigenares van een ranch, waarvan we nog steeds niet begrijpen wat die daar deed - dan door het water moesten rijden, langs een beverdam en dit durfden we toch niet aan met onze jeep. Misschien nog iets voor de Josmobiel?
Uiteindelijk zijn we tot Cache Creek gereden waar we vanachter in de jeep zijn gekropen voor de nacht...

Dag 4: zondag 15/07/07

Vandaag een lange rit gedaan van Cache Creek tot Kelowna. Onderweg weer enorm veel meren gepasseerd...
Toen we ons realiseerden dat het zondag was, hoopten we dat we ergens een Rodeo zouden tegenkomen en onze gebeden werden verhoord, want er was er ene bezig. Spijtig dat hij al een tijdje bezig was, want het meest spectaculaire, namelijk het bull riding, was al gedaan. Het voordeel was dat we voor niks binnenmochten en we hebben de sfeer toch al eens kunnen opsnuiven.
's Avonds in Kelowna nog eens in het meer gedoken, een hapke gegeten en weer ons beddeke in.