zaterdag 17 november 2007

Salar de Uyuni

dag 127: donderdag 15/11/07

Eerst moesten we nog een 60km over de slechte weg rijden tot Colchani, waar we onze tank nog eens volgegooid hebben voor het gigantische zoutmeer van Uyuni op te draaien. Naar´t schijnt is het het grootste zoutmeer van de wereld en dat kan ik wel geloven. Midden in het zoutmeer staat een hotelletje gebouwd uit zoutblokken, waar wij vanavond de enige gasten zijn en een lekker avondeten bij kaarslicht gehad hebben. Er is namelijk geen elektriciteit. Vanavond zijn er nog 2 Duitsers met de fiets voorbij gekomen, die de Zwitsers kennen, waarmee wij op de boot zaten van Panama naar Columbië. Normaal gezien halen we ze morgen nog wel in...

dag 128: vrijdag 16/11/07




Vanmorgen hadden we Johanna en Michael snel ingehaald. Na even te staan buurten, kwam de Weking op het idee om de fietsen achteraan de moto te binden en en zo op sleeptouw te nemen tot het eilandje in het zoutmeer. Zo gezegd zo gedaan en het ging verrassend goed. Met snelheden tot bijna 40 per uur, ging hun gemiddelde snelheid van de dag snel de hoogte in. Aan het eilandje, wat hun geplande slaapplek was, hebben we dan afscheid genomen. Het was echt een tof koppel, dus hopelijk zien we elkaar nog eens terug in België of Duitsland.
Wij zijn dan verder gereden uit het zoutmeer, waarna een weg volgde, die nog slechter was dan de weg voor het zoutmeer. We wisten niet dat het kon, maar geloof me: het kon. Over de slechte weg, die soms niet meer was dan een paar sporen van voorgangers door een of ander zoutmeertje, zijn we dan toch nog aan de Chileense grens geraakt. Aan de Boliviaanse kant zat er weer nen afzetter, die geld wilde hebben. Zin om een discutie te beginnen hadden we niet, dus mag hij z´n 2,5 euro hebben. Aan de Chileense kant waren ze vriendelijk en ging alles vlot. Ze hebben hier een fantastisch computersysteem, want ze wisten zelfs dat de Weking al eens met die moto in Chile geweest was. Uiteindelijk een campingspot gevonden in heel los zand achter een klein duintje, dat ons voor de wind moest beschutten.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Amai, van uitgestrektheid gesproken.
Jullie wensen voor Trigven zijn vorige week mee de lucht ingegaan. Maar wees gerust, we(Griet dus) hebben ook wat in een boekje gegoten. Er is dus niets verloren gegaan.
Ondertussen zou de kleine Trigven, samen met zijn broer en lieve ouders, ook aangekomen zijn in Zuid Amerika.
Benieuwd of we daar ook wat straffe verhalen van te horen krijgen.
(Annelies, ge hebt het gelezen he)
Hier alles in orde. Binnen een uurtje gaan we de sint en zijn zwarte handlangers eens bewonderen in het dorp. Jullie zijn hem misschien wat vergeten, maar we zullen hem wel meegeven dat jullie hem niet opzettelijk vergeten.
Nog goed rijden, fietsen trekken, foto's maken en ons op de hoogte houden.
Dikke zoenen van ons

Anoniem zei

Annelies, heb geprobeerd met zuidamerikareis.blogspot.com, maar die gaat niet. Omdat ik je e-mail adres zelf niet heb, een oprope op deze manier. Moest iemand mij aan het juiste adres kunnen helpen, graag.
Ofwel hier op de site of naar mijn adres: windecaluwe@hotmail.com

Liesbeth & Weking zei

he Winde,

de blogspot van Maalderijstraat 17 is: http://z-amerikareis.blogspot.com

Hiermee zou het dus moeten lukken. Doet de Sint nog ne goeiendag van mij...

Anoniem zei

keischone foto's van Bolivie, we hebben de Sint ne goeidag gedaan en hij vroeg of jullie braaf geweest waren????????
Chantal was keijaloers op de Patrick want die zat bij de Sint in de wagen.

elly zei

Liesbeth en Weking zijn inmiddels in Argentinie aangekomen, nog efkes en wij zitten daar ook.
Ils, komt Sinterklaas in Thailand ook voor jou????
Voor iedereen nog ne dikke kus xxxx

Anoniem zei

mannekes, Ik ben opt moment in Malaysia omdat ons papieren nog altijd nie in orde waren en als da nie lukt deze keer dan kan ik niemeer naar mijnen nieuwe thuis want al mijn visums voor Thailand van dees jaar zijn al opgebruikt ( want schijnt dat den eersten helft van het jaar ook meetelt;-))maar ik heb gisteren aan Kristel gevraagd of de sint bij ons komt en ze zegt van nie want ik heb geen dichte schoenen en dan gaat da nie naart schijnt . Ik ben dan maar naar nen kerstwinkel gegaan en heb als stille hint wa lege pakskes gekocht voor kesrtmis .
Sech Weking en Liesbeth komt em eigenlijk bij jullie ??? want de patrick moet nie alles hebben hee .
Alee , nu gon ik eerst nen mail sturen naar Winde hee ;-)

Groetjes en nen helen dikke kus en allemaal eeen geweldige reis naar zuid amerika en de volgende keer naar Azie hee

nen pits , een kruiske en een ruis over jullie bolleke
Ils

chantal zei

De Patrick zat ni zowmar ej, ej loog dus wel mej zijne kop op de Sint zijne schouwer. Zal die blij gewist zen ...

chantal zei

Ik em gelukkig jeel veul dichte schoenen !