zaterdag 10 november 2007

Van Pisco tot Cuzco

dag 120: donderdag 08/11/07

Van 0 tot 4330 m stijgen op één dag. Dat hebben we gedaan vandaag en het was de moeite. Peru is echt knap. Vanuit de woestijn, waar we nog een sympathieke Duitser op de moto tegenkwamen, zijn we via de hoogste zandduin van de wereld richting 4000m geklommen. Het was al redelijk laat toen we een kampeerplekje vonden en het was vooral heel koud. Verdekke, wat was het koud... Zeker als je daar net uit de warmte van de woestijn komt. Toen ons tentje recht stond, zijn we dus snel in onze warme slaapzakjes gekropen en hebben we onze oogjes toe gedaan...

dag 121: vrijdag 09/11/07

Toen we vanmorgen doorreden en we op alle riviertjes, die we tegenkwamen ijs zagen liggen, begreep ik waarom ik het zo koud had gisteren. Na weer even te stijgen naar 4300 m, begonnen we aan de afdaling, die voor heel wat verwarming zorgde. Toen we ´s middags zaten te lunchen aan een rivierke, zaten we al weer te puffen van de warmte. Omdat we ´s avonds geen goei kampeerplekje konden vinden hebben we voor 1,25 euro in Limatambo een ´camping´ genomen. Slapen op ne schone gazon kan zeker geen kwaad.

dag 122: zaterdag 10/11/07

Annelies en Trigven, een gelukkige verjaardag!!

Vanmorgen hebben we de 70 km, die ons nog restte om tot Cuzco te geraken, gereden en hebben we hier een hostal genomen. Cuzco is echt een knappe stad met allerlei gezellig pleintjes, maar naar mijn goesting lopen er hier iets te veel toeristen rond. We hebben besloten om niet naar Machu Picchu te gaan. We weten dat het heel schoon is enzo, maar dat grapje zou ons zo´n 200 dollar kosten en dat vinden we iets te veel van het goeie. Die stenen blijven daar nog wel een tijdje liggen, dus kunnen we nog altijd komen kijken. Ondertussen hebben we ook ontdekt dat onze schokdemper ongeveer ten dode opgeschreven is en dat komt ons niet al te goed van pas voor de gravelwegen die ons te wachten staan. Hopelijk vinden we bij de bmw dealer in La Paz hiervoor een oplossing.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Groot gelijk 200 dollar voor ne hoop stenen is veel teveel en ge hebt al zoveel mooie dingen gezien.
Voor degenen die het nog niet weten, Liesbeth en Weking zitten al in Bolivië.
Seg Liesbeth now is Ils toch stiekem terug aan 't bakken zeker in Thailand (huibkes)

chantal zei

Allerheiligen is al gepasseerd ej, dus ge meugt al trug een onderlijfke aantrekke, dan eddet misschien ni zow kouw.

Anoniem zei

Liesbeth, heb je de foto's van Ils al gezien op haar nieuwe blog?? Schoon zenne daar in Thailand;
De foto's van het afscheidsfeestje staan er ook op en Chantal heeft geprobeerd van zo dikwijls mogelijk in beeld te komen.

chantal zei

Ja, mar da was om te late zien da mijne rozen hoed en mijn purper emmeke zow schwon asorti was ej.

Anoniem zei

kmoet wel bakken ,anders hemmek begot ginnen fatsoenliken botram en iedereen weet da ge na allerheiligen een onderlijfke moet aandoen maar jongens toch ,.....da is hier onmenselijk heet met da onderlijfke aan . Zou ons moemoe er iets van zeggen assek daar mej stop ?? Tis ook zo vervelend ache nen bikini aanhebt met da gecroisjteert dingske der onder en da zuigt water joeng , nie te doen .

alee dan

Anoniem zei

Ils ge meugt uw gebraaid onderlijfke uitdoen agge ne bikini aanhebt mar uw gebraaide onderbroek moette onderaan houwe

chantal zei

Kweet da pertang ni se, normaal moette tusse allerheilige en paase altij een onderlijfke aanemme. Mar ja, a ge gaat zwemme meugde da mss wel uitdoen ja. Kzal in alle geval ni veurt vertelle da gij somtije wa potert wer Ils.

Anoniem zei

Ik hem in het 4de studiejaar bij Zuster Lucia een onderbroek moete breien en die van mij was de enigste die niet op de tentoonstelling mocht liggen, ik hem daar nog altijd een trauma van.
Ik weet zeker dat gullie er now jeel blij mej zou zijn now at zo koud is.

chantal zei

Ne string geft pertang ni veul weirmte wer.