zondag 30 december 2007

We did it.... All the way....

dag 162: donderdag 20/12/07

Vandaag vanuit Mendoza vertrokken richting Malarguë. Vanavond zouden we de Peter ontmoeten. Hij kan ons inhalen door de pekweg te nemen waar wij kiezen voor de gravel, die de Peter zich nog heel goed herinnert van 4 jaar geleden. In Malarguë begon het wachten dan op een niet verschijnende Peter.

dag 163: vrijdag 21/12/07

Eerst internet checken, maar niks van Pierre en co gehoord. Dan maar doorgereden over een pekweg, die eigenlijk gravel was, maar toch stilaan weer veranderde in pek. In een dorpje hebben we ons op het plein weggelegd voor een lange siesta. In Chos Malal zijn we uiteindelijk beland op een camping waar de Siegbert 3 weken geleden ook gestaan heeft. De Weking en ik zijn alvast wat kerstdecoratie gaan kopen om in de sfeer te komen.

dag 164: zaterdag 22/12/07

Nog steeds niks van Peters bende gehoord en stilaan begint de ongerustheid te stijgen. Ongeval? Politieproblemen? We sturen nog wat mails en hopen op nieuws. We rijden door richting Bariloche en worden vaak getrakteerd op prachtige vergezichten. Aan de kruising San Martin de los Andes en Bariloche een plekje gevonden aan de rivier, waar we na een kampvuurtje in bed gekropen zijn.

dag 165: zondag 23/12/07

Bariloche en de prachtige omgeving met z’n vele blauwe meren en wit besneeuwde bergtoppen gepasseerd en de Weking zich alleen op de motor laten amuseren in de leuke bochtjes. Vandaag zijn we vergevorderd en hebben we tussen Tecka en Gobernador Costa weer een mooi plekje gevonden bij een riviertje. Na ne lekkere bbq ons nestje weer opgezogd.

En vandaag weeral zonder nieuws van Peter en aanhang. De ongerustheid stijgt nu echt…

dag 166: maandag 24/12/07

Vanavond kerstavond…

Opgestaan met platten tuup. De voorband van La Poderosa was plat, dus eerste werk was een gomeria zoeken. Het dorp was gelukkig niet veraf, maar de eerste gomeria wilde ons niet helpen. Vele gebaren en grijpen naar de edele delen maakte ons duidelijk dat we niet welkom waren. De andere mecanieker kwam net uit bed, maar wilde ons wel helpen.

Met gemaakte band weer op weg, maar slechts voor enkele kilometers. Daar stonden we in the middle of nowhere weer met platte voorband. Gelukkig stopte een behulpzame Chileense camionchauffeur met compressor bij. Na wat vloeken, trekken en duwen was de band weer gemaakt. Uiteindelijk zijn we nog tot in het dorp Perito Moreno geraakt en kregen we eindelijk de verlossende mail van de Pierre. Alles was in orde… Dat viel ook weer mee.

Voor kerstavond zijn we gaan eten in het enige restaurant van het dorp dat open was.

Onderweg hebben we nog een gordeldiertje gezien een grappig klein beestje dat sneller loopt dan ik verwacht had.

dag 167: dinsdag 25/12/07

Door het eindeloze landschap met enkel af en toe een struisvogel en een lama zijn we tot Fitz Roy geraakt. Een prachtige berg met enorme steile wanden en overal gletsjers. In El Chalten hebben we een prachtige camping genomen met zicht op de bergen.

dag 168: woensdag 26/12/07

Van Fitz Roy naar de gletsjer Perito Moreno gereden. Wat een prachtig wonder der natuur. Het gekraak van de immense gletsjer was fantastisch. Op de camping kwamen we een Duitse mobilhome tegen en dat bleek de man te zijn, die op de boot op de josmobiel gepast heeft. Hij heeft de inbraak ontdekt en heeft nadien de sleutel bewaard. We hebben hem dan maar getrakteerd op een paar pinten en zo werd het weer een gezellige avond.

dag 169: donderdag 27/12/07

Ushuaia begint in ons bereik te komen. Vandaag zijn we gereden tot vlak voor de Chileense grens. Daar hebben we een plekje gevonden aan het Laguna Azul, een lagune in een oude vulkaankrater. Daar stonden nog Duitsers met een Defender en met een volkswagenbusje. Met wijn, bier en thee werd het weer een gezellige avond.

dag 170: vrijdag 28/12/07

Vandaag Chile binnen en Chile weer buiten en weer ontdekt dat het IQ van Chilenen lager is dan dat van de Argentijnen. De ferry over de Magellaanstraat was prachtig. De dolfijnen kwamen ons entertainen en sprongen heen en weer. ’s Avonds hebben we een plek gevonden naast de kant van de weg in een feeëriek bosje.

dag 171: zaterdag 29/12/07

USHUAIA: WE DID IT… ALL THE WAY!!!

Laat de champagnekurken knallen, want we zijn er geraakt…

Ushuaia al eens gaan ontdekken, de was afgegeven een gezellige camping genomen, waar de Duitsers van de Blue Lagoon ook zitten. Hier op de camping gaan we ook oudjaar vieren.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

..to ride the panamericana or not to ride the panamericana that "was" the question...
not anymore you did it indeed!!!ook een dikke proficiat aan de poderosa uiteraard,laat de korken maar nog goed knallen tot in het volgende jaar,wat een afsluiter,heb je zeker niet elk jaar,ann allemaal daar especialmente los motoqueros gelukkig nieuwjaar!!!
el fidodido

Anoniem zei

en de huisgenoten wensen eveneens een heel goed nieuw jaar an alle vier daar. Tippen aan het voorbije jaar zal moeilijk worden, maar is misschien wel een goede uitdaging.
Desalniettemin (è Ils), proberen wij de feestdagen hier ook wat te laten slagen. De verslagen zijn voor januari.
kussen xx

sigi Annelies Lander Trigven zei

proficiat stelletje reizigers ,
ook aan onszelf want wij zijn terug thuis geraakt , na veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel vertraging , een helwas het . 7 uur vliegtuigvertraging , ik was zo bang om kerstmis te moeten vieren in de transitzone van Buenos aires . toch nog aan de feesttafel geraakt op kerstavond , half tien was het ! ondertussen is het weer oudejaarsavons en dat wordt hier bij ons thuis gevierd !
gourmet complet ! Moest de Juan de 2e schoen van Lander nog gevonden hebben , brengen jullie die dan mee aub ? Siegbert kijkt ernaar uit jullie de verhalen van deboite te vertellen bij thuiskomst ! ik heb me redelijk ellendig gevoeld in die stad Jujuy , niets te beleven , siegbert hele dagen weg voor auto , en daarbovenop kregen we regen !
vandaar dat ik heel blij ben weer thuis te zijn , nergens zo goed als thuis .

maak er nog iets moois van de komende 2 weken , wij zullen blij zijn jullie weer te zien want dat afscheid aan de 40 vond ik maar niks , ik krijg er nog steeds een krop van in men keel !

liefs Annelies

chantal zei

Allemaal goed vieren, ni te zat, ni te zot, en tot volgend jaar ...
xxxxx

guy van dever zei

oppassen met die kurken stoppen, dat ze nie in een oog vliegen of zo
groeten aan allen en goed jaarwisseling

Anoniem zei

hey mannekes ,
allemaal een heeel gelukkig nieuwjaar en al wa ge wilt voort nieuwe jaar hee
Dikke kussen met een bitje nen drankadem
Ils

ps sech Winde tis hier wel warm maar desalnietemin hebben we ook goed oud op nieuw kunnen vieren zulle

Anoniem zei

voor iederéén een gelukkig nieuwjaar en geniet ervan
groetjes van buurman en buurvrouw

Anoniem zei

Allee toeristen.
Ondertussen is het nieuwe jaar hier van start gegaan. Gisteren de vrijgezellen van Fridi en Evi gehad. 5u in bed. De verhalen doen we volgende week zo even tussendoor als jullie even een adempauze nemen.
Het aftellen is nu echt begonnen. Vermoedelijk zijn jullie ondertussen al een heel eindje terug richting Buenos Aires gereden.
Neem die laatste momenten nog maar lekker voor jullie vier want vanaf volgende week is het opnieuw alle post bijhouden, koffie en thee zetten voor al die mensen die de hele week langskomen, roddels opvangen en verspreiden, .....
Tot zo!