dinsdag 17 juli 2007

De beer en dergelijke...

Dag 3: zaterdag 14/07/07

Een wondermooie tocht gemaakt door het prachtige berglandschap langs de ontelbare meren en rivieren. we zijn een paar keer fout gereden door de geweldige Canadese wegaanduiding. Volgens mij denken ze hier nogal vaak: Less is more. Uiteindelijk was het niet zo erg dat we foutreden omdat we toch geen bestemming hadden en anders hadden we nooit gezien wat we nu gezien hebben: een BEER...
Jaja, een echte wilde bruine beer. We waren namelijk aan het rijden in the middle of nowhere, ik was al zachtjes ingedommeld, toen ik plots gewekt werd door de Weking z'n stem. "Nen beer, nen beer", riep hij. En inderdaad, ik zag het grote, bruine schepsel nog net van de weg en van de den berg aflopen. De Weking natuurlijk volop in de remmen, maar dan... Wie durft er uitstappen als er vlakbij nen beer zit rond te wandelen?
Na even twijfelen hebben we het toch gedaan en we zagen hem daar nog mooi tussen de bomen zitten, maar natuurlijk - zoals altijd - gaan die beestjes rap lopen als ze zien dat je er een foto van wilt nemen.
Verder hebben we door al dit foutrijden nog een paar mooie watervallen en in totaal nog 2 koeien, 1 paard en 3 herten op de weg gezien. En in de lucht zaten nog 2 arenden.
we zijn ook niet alleen fout gereden, maar op een bepaald moment konden we niet meer verder omdat we - volgens de eigenares van een ranch, waarvan we nog steeds niet begrijpen wat die daar deed - dan door het water moesten rijden, langs een beverdam en dit durfden we toch niet aan met onze jeep. Misschien nog iets voor de Josmobiel?
Uiteindelijk zijn we tot Cache Creek gereden waar we vanachter in de jeep zijn gekropen voor de nacht...

Dag 4: zondag 15/07/07

Vandaag een lange rit gedaan van Cache Creek tot Kelowna. Onderweg weer enorm veel meren gepasseerd...
Toen we ons realiseerden dat het zondag was, hoopten we dat we ergens een Rodeo zouden tegenkomen en onze gebeden werden verhoord, want er was er ene bezig. Spijtig dat hij al een tijdje bezig was, want het meest spectaculaire, namelijk het bull riding, was al gedaan. Het voordeel was dat we voor niks binnenmochten en we hebben de sfeer toch al eens kunnen opsnuiven.
's Avonds in Kelowna nog eens in het meer gedoken, een hapke gegeten en weer ons beddeke in.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

DJU!
ben wa jaloers aant worden ,...

Tessa zei

Hoi reizigers,

Kom in mijn zoektocht naar een huurauto toevallig op jullie site terecht. Zag dat jullie in de Ford Escape hebben geslapen...
Hoe goed is dat te doen? Kan je er gewoon twee luchtbedden of slaapmatjes in kwijt?
Hadden jullie gewoon een 4-zits waarbij je de achterbanken hebt neer geklapt?
Ik hoop van jullie te horen, alvast bedankt!
Groeten Tessa

Tessa zei

mijn e-mailadres is trouwens:
tessaor @ hotmail.com

Tessa zei

mijn e-mailadres is:
tessaor @ hotmail.com