donderdag 20 september 2007

Het blijde weerzien...

dag 58: vrijdag 07/09/07

Vanmorgen hebben we op´t gemakske ontbeten in Mazathlan, nog even op´t internet geweest, onze schoenen laten poetsen en een nieuw broek gekocht voor de Leo, waardoor we nu weten dat lengtemaat 34 heel moeilijk te vinden is in Mexico.
We zijn uiteindelijk redelijk laat op onze moto gekropen om richting Tepic te rijden. ´s Avonds kwam de tropenregen het rijplezier ietwat verstoren en hebben we aan de buitenrand van Tepic een hotelletje genomen met prachtige ramen met zicht op bakstenen en nogal kleine deuren.

dag 59: zaterdag 08/09/07

Omdat den Dietwin geen goede aansluiting kan krijgen naar Acapulco hebben we uiteindelijk besloten om af te spreken in Guadelajara. Dit is voor ons niet zo ver meer, dus kunnen we het weer wat rustiger aan doen. Toen we, na een lavagebied te doorkruisen waar Happy Bear al z´n voorvaderen zou teruggevonden hebben, op het stadje Magdalena botsten, waren we alledrie direct zo gecharmeerd dat we besloten hebben hier een hotelletje te nemen. De Leo heeft nogmaals z´n onderhandelingskunsten laten zien, waardoor we weer goedkoop uit zijn. ´s Avonds in de stad nog een paar 6-packs en een zak nootjes gekocht en een gezellige avond in het hotel tegemoed gegaan.

dag 60: zondag 09/09/07

We hebben vanmorgen nog eens lekker lang doorgeslapen. Zou het aan de pintjes van gisterenavond liggen? Maar ja, het is zondag, dus dan mag dat he...
Toen we uiteindelijk dan toch goed en wel op weg waren, passeerden we het dorp Tequila. Een gezellig dorpje, waar we wat zijn blijven rondhangen en naar het Tequilamuseum gaan kijken zijn. Omdat we de hotelletjes stillaan beu aan´t geraken zijn eb onze tent nog eens op wilden stellen, zijn we doorgereden tot Chapala, waar we na even zoeken toch een plekje gevonden hebben. Het was een mooi geëgaliseerde bouwplaats met zicht op het meer, waar een of andere rijke Mexicaan binnenkort z´n villa gaat neerpoten. We zijn het al gewoon dat het in de tropen ´s avonds altijd onweert en zijn voor de gezelligheid voor het slapengaan met z´n drieën in ons tentje gekropen.

dag 61: maandag 10/09/07

Vanmorgen zijn we langs een gigantische supermarkt gereden, waar ze choco van nutella verkochten. Blij dat ik was... als een klein kind! Ik heb me gelijk 2 grote potten aangeschaft. Ze hadden er ook echt brood en pistolekes. Toen we al onze rommel gekoscht hadden, zagen we daar een paar tafeltjes staan en hebben we een gezellig ontbijt genomen in de supermarkt. De mensen keken wel een beetje raar, maar wat maakt het uit...
We rijden vandaag met een omweg terug richting Tequila. Het lijkt ons gezelliger om daar een hotelletje te nemen als den Dietwin komt. Onderweg zijn we ook nog gestopt bij ne lasser a la ons vake. Het was echt nog ene, die van niks iets kan maken en hij heeft de ophanging van onze topcase gemaakt. Het weegt nu wel wat meer, maar ´t zal niet meer kapot gaan.
´s Avonds hebben we iets voor Ameca onze tenten opgeslagen in een maïsveld. De boer kwam nog even kijken, maar vond het geen probleem zolang we geen vuur maakten. Vlak voor de storm weer begon, hebben we nog wat van zijn maïskolven gegeten en zijn we in ons tentje gekropen.

dag 62: dinsdag 11/09/07

Leo was vanmorgen al wat eerder wakker dan wij. Het bleek dat hij een wat minder droge nacht gehad had dan wij. Na het opruimen van onze natte tentjes, zijn we doorgereden richting Tequila, waar we een hotelletje gevonden hebben dat wel heel goedkoop is. De reden hiervoor zouden we pas later ontdekken. Het liep er namelijk vol met marginale hoeren, maar de kamer is naar Mexicaanse normen redelijk proper, dus is het niet zo erg. Er valt tenminste iets te beleven en den Dietwin kan ineens het echte Mexico leren kennen.
Toen de Weking den Dietwin ´s avonds was gaan ophalen aan de luchthaven van Guadelajara, rammelde er ineens iemand aan de deur en toen ik opendeed, brabbelde hij iets van occupada, wat bezet betekent. Vlak nadat hij dat gevraagd had, kwam de Leo in z´n boxershort kijken wat er was, waarop die vent zei: "Aah..." Jaja, logeren in een hoerenhotel kan grappige situaties opleveren. Mijn ogen waren al dichtgevallen, toen den Dietwin de kamer binnenkwam. Het blijde weerzien werd opgevolgd door een paar uur buurten en foto´s kijken. Nadien in onze slaapzak gekropen omdat de bedden toch niet zo proper waren.

dag 63: woensdag 12/09/07

Vandaag gaan we den Dietwin een dag laten meemaken uit onze Panamericanabelevenis. Eerst hebben we gezellig ontbeten, waarna we een wandelingetje gemaakt hebben in Tequila. Een motorritje naar Magdalena gemaakt, waar den Dietwin kennis gemaakt heeft met Mexicaanse Taco´s. Terug aangekomen in Tequila zijn we de cafeekes ingedoken. Uiteindelijk in een gezellig cafeeke beland met nen hoop gastjes, die alles van Europa wilden weten. Redelijk laat in ons bed gekropen met nog een paar uurtjes slaap te gaan, want ´s morgens vroeg moet den Dietwin terug op de vlieger...

Geen opmerkingen: